Loading...
Activ

Sălcuța

Unica vinărie din Moldova cu moştenire trecută prin trei generaţii şi dotată cu un terroir unic din regiunea vitivinicolă cu Indicație Geografică Protejată Ştefan Vodă.

Vizitându-ne pe noi, vă apropiaţi de familia noastră şi de ceea ce facem zi de zi cu suflet și devotament. La Sălcuţa, vinurile noastre premiate se împletesc cu o bogată moştenire pentru a crea o experienţă vinicolă de neuitat.

„Vinificaţia este o cale pe care am urmat-o încă de la o vârstă fragedă, o odisee, revelarea scopului meu în viaţă şi experienţă continuă spre a aduce pe lume vinuri deosebite , ce servesc ca fiind cea mai pură reflecție a tradiţiilor locale, spiritualitate şi efort. “ (EUGEN PÎSLARU, fondator)

ISTORIA NOASTRĂ

Istoria cramei începe din anul 1950, când au fost pus primul fundament al teritoriului, ce pe acele timpuri reprezenta un punct de vinificație primară. În 1995, Eugen Pîslaru, fiind președinte al raionului Căușeni, membru al primului Parlament al Republicii Moldova, patriot și om al poporului, a văzut potențialul acestui loc. Prin urmare, a luat decizia de a face investiții financiare majore, pentru a adduce crama Sălcuța la un nivel mai inovativ, pentru a produce vinuri reprezentative regiunii, de o calitate superioară. Astfel, familia Pîslaru, a devenit printre primii pioneri ai industriei vinicole din Moldova, având ca un prim scop – a fi o cramă exemplu, care are în vedere importanța mediului, implicarea localnicilor și a practicilor durabile în toate etapele procesului de producere a vinurilor. Una din viziunile familiei, transmisă zi de zi și echipei este că spiritualitatea este motivul principal pentru care Moldova este ţara oamenilor frumoşi şi harnici. Astfel, încercând să menţină lucrurile vii şi să consolideze credinţa pentru a deveni şi mai buni şi mai mândri de cine suntem ca naţiune şi spirit. Urmărind scopul de a produce vinuri de standarde internaționale de calitate, vinăria Sălcuța a obținut certificarea ISO 22000 și implementează Standardul Global BRC pentru siguranța alimentelor. Aceasta este promisiunea pentru toți consumatorii, că procesele de producție de vin respectă controalele de calitate, siguranță și integritate, din podgorii până la produsul final. Cu peste 25 de ani de experiență și cunoștințe transmise print trei generații, Sălcuța cu success a cucerit peste 15 țări ale lumii unde vinurile sunt în continuare apreciate și recunoscute ca unele din cele mai reprezentative ale țării.