Loading...
Activ

Suvorov Winery - Black Crane

Crama Suvorov Winery este amplasată în aria delimitată pentru Indicația Geografică Protejată “ȘTEFAN VODĂ”, în sud-estul Republicii Moldova.

Compania “SUVOROV WINERY” SRL este una dintre cele mai flexibile vinării din țară. Originea numelui vinăriei provine de la Monumentul istoric din timpul războiului ruso-turc situat în apropiere - "Movila lui Suvorov". Compania reușește să convingă întreaga lume de calitatea sublimă a vinurilor moldovenești, prin intermediul unui marketing inteligent și prin asocierea vinurilor la diferite aspecte ale culturii moldovenești.

La SUVOROV WINERY se produc vinuri din soiurile de struguri cultivate în aria delimitată pentru și anume:

  • Soiuri autohtone: Fetească albă, Fetescă regală, Fetească neagră.
  • Soiuri noi de selecție moldovenească: Viorica, Riton.
  • Soiuri clasice europene: Chardonnay, Sauvignon blanc, Aligote, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot noir, Malbec.
  • Soiuri georgiene: Rkațiteli, Saperavi.

Ponderea soiurilor albe consituie 48%, iar a celor roșii - 52 %.

Factori care ne fac unici

Există patru factori care ne fac unici: terroirul, soiurile indigene, tradițiile locale în vinificație și tehnologiile avansate în vinificație.

Terroirul special al podgoriilor este creat de clima unica, bogătia solului, complexitatea reliefului, prezența bazinului acvatic al râului Nistru și briza Mării Negre.

Predomină solurile castanii și podzolice, cernoziomurile obișnuite și carbonatice bogate în humus și microelemente.

Relieful se caracterizează prin fragmentare medie, cu văi semi adânci și dealuri. Altitudinea predominantă constituie 120-160 m, iar gradul de înclinare a pantelor este de 3-9°. Îmbinarea reușită a factorilor pedoclimatici permite obținerea strugurilor de calitate înaltă destinați producerii vinurilor roșii, albe și roze cu IGP “ȘTEFAN VODĂ”.

Desigur, ne bazăm pe oameni, care lucrează de o viață în vie, facem vin pentru cei ca noi, care își fac meseria cu pricepere, rigoare și pasiune, oameni care știu unde vor să ajungă.

Calitatea vinului depinde mult de factorii naturali, dar și de factorul uman, de specialiștii, care depun suflet, dedicație, excelență, inovație și creativitate.

Vinul care inspiră, dăruește emoții, încurăjeza un stil de viță privit prin prisma artei, este ceea ce oferim mai bun în fiecare an din via noastră.

Acesta este crezul nostru și el se regăsește în fiecare sticlă de vin.