Loading...
Activ

Timbrus Purcari Estate

TIMBRUS este un proiect de creare în Republica Moldova a vinurilor de generație nouă din categoria Premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al scrisorii, înmânate personal destinatarului. Vinurile TIMBRUS sunt un mesaj personal al renumitului vinificator spaniol Manuel Ortiz, adresat tuturor celor care ştiu să aprecieze cu adevărat vinurile de calitate. Este o comunicare a unei personalităţi unice, care a decis să creeze în Moldova vinuri de talie mondială. Acest mesaj conţine secretul unui vin deosebit, unicitatea vinurilor Timbrus. Istoria vinurilor Timbrus începe în 2008 odată cu achiziționarea terenurilor agricole în plaiul Purcari, în partea de sud-est a Republicii Moldova, unde, la începutul secolului al XIX-lea, coloniștii străini au creat vinuri calitatea căror, după cum era recunoscut, nu era mai inferioară în raport cu faimoasele exemplare franțuzești.

PODGORIILE

Podgoriile TIMBRUS se remarcă prin faptul că în plaiul Purcari, compania cultivă cu succes atât soiuri clasice (Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Traminer) cât și soiuri locale unice (Rara Neagră, Feteasca Neagră, Viorica), precum și soiuri de struguri rare pentru Moldova (Saperavi, Malbec, Shiraz), butașii căror au fost achiziționați în Europa, cu excepția soiurilor locale, care au fost produse în pepinierele naționale și de Saperavi aduse din Georgia. Astazi, compania deține 157 de hectare de teren, dintre care 112 hectare sunt plantate cu vita de vie în plaiul Purcari, în timp ce programul varietal TIMBRUS este într-o dezvoltare continuă și în căutarea de noi soluții, unice pentru Moldova în domeniul viticulturii.

VINIFICAȚIE

Secretul principal al vinurilor TIMBRUS constă în abordarea europeană la toate etapele de producere, de la plantarea butașilor până la îmbuteliere. Vinurile noastre sunt realizate în conformitate cu standardele de calitate mondială folosind tehnologii moderne și avansate, dar în același timp au o serie de caracteristici care le fac să se evidențieze printre alte vinuri din Moldova. Deci, pentru crearea vinurilor noastre, folosim fracții de cea mai înaltă calitate - must ravac în cantitate de 50-55 dal/tonă de struguri. Un alt criteriu important pentru crearea vinurilor Timbrus este Folosirea în mod fundamental a drojdiilor, care „trăiesc” pe pielița boabelor de struguri, permite amplificarea particularităților varietale ale strugurilor și bogăția naturală a terroir-ului Purcari, precum și evidențierea vinurilor prin caracteristici deosebite ale buchetului și gustului. Toate vinurile Timbrus sunt cu Indicația Geografică Protejată ȘTEFAN VODĂ.

COMPLEX OENOTURISTIC

În plaiul pitoresc Purcari, printre podgoriile proprii TIMBRUS, planifică construirea unui complex oenoturistic, unul individual din punct de vedere al caracteristicilor de producție, estetice și inovative. Designul complexului reprezintă o întruchipare arhitecturală a filosofiei companiei. Creând vinuri de categoria Pemium cu un caracter recunoscut, TIMBRUS planifică să construiască și un complex oenoturistic deosebit de alte întreprinderi vinicole din Moldova. Aspectul individual, expresiv reliefează esența businessului companiei, tendința sa de a crea imagini de autor a unei vinificații premiale. Odată cu construirea complexului, compania planifică să elaboreze și să pună în aplicare la Purcari un program turistic propriu, care ar îmbina șederea într-un mediu ecologic cu grijă maximă față de vizitatori. Camere de hotel, zone de agrement, restaurante – toate aceste lucruri, și multe altele, vor fi la dispoziția oaspeților noștri. Obiectivul strategic al complexului oenoturistic TIMBRUS reprezintă includerea sa în Drumul Vinului European, alături de cele mai faimoase și demne de a fi vizitate crame de pe continent.